menu

Save the date

16 maart 2018 14u - 16u30

Locatie

LiZa - Schiepse Bos 5 te 3600 Genk

Doelstelling

Verduidelijken wat LiZa is, waarom en hoe we samenwerken. Aangeven welke de meerwaarde van de samenwerking is. Onderstrepen wat LiZa voor u als docent, mentor of ZOL leidinggevende in de zorg kan betekenen.

Programma

14u15
Ontvangst

14u30
Ontstaansgeschiedenis LiZa / Visie en missie LiZa

15u00
Kapstokken van huidige en toekomstige samenwerking

15u15
Verduidelijken van de samenwerking en realisaties. Vooruit kijken naar de toekomst en inventarisatie van noden via volgende topics:

  • simulatiecentrum
  • vaardigheidscentrum & procedures
  • optimaal leerklimaat op de afdeling
  • onderzoek en innovatie
  • e-learning en permanente vorming
  • professionele kansen binnen de Liza samenwerking

Eenieder heeft de mogelijkheid om 3 interactieve thema’s van telkens 20’ te volgen.

16u30
Receptie

Omschrijving workshops congres LiZa 2018

Simulatiecentrum

Anja Swennen

Kom op een interactieve manier kennis maken met het simulatie-centrum. Hoe verloopt een simulatie-sessie en waarom is dit nu zo leerrijk? Hoe kan je met behulp van simulatie je kennis, vaardigheden en competenties verbeteren?

Vaardigheidscentrum en procedures

Anja Swennen & Karolien Sijbers

In deze workshop laten we jullie kennis maken met ‘het kloppende hart’ van het vaardigheidsonderwijs van UCLL en HBO5. Je leert hun activiteiten kennen, ontdekt welke procedures gezamenlijk ontwikkeld werden en hoe dit voor de studenten verpleegkunde en de drie LiZa partners een grote meerwaarde heeft.

Optimaal leerklimaat op de afdeling

Frieda Corstjens

Binnen de opleiding verpleegkunde en vroedkunde staat het lopen van stage in de zorg sterk centraal. Onderwijs en werkveld werkt actief samen om een zo optimaal mogelijk leerklimaat te ontwikkelen. Ontdek tijdens deze sessie hoe onze 5 leerzorgcentra in het ZOL functioneren en welke elementen mogelijk zijn voor het optimaliseren van het leerklimaat op jouw afdeling.

Onderzoek en innovatie

Anne Groenen

Inspelen op actuele zorguitdagingen en implementeren van nieuwe (evidence based) methodieken: hoe doe je dat? Laat je inspireren door enkele innovatieve projecten binnen LiZa: patiëntveiligheid, ethisch leiderschap, gezondheidswijsheid en e-health.

E-learning en permanente vorming

Anja Philippens & Sylvain Haekens

In deze interactieve workshop laten we je zien hoe e-learnings gemaakt worden en onder welke condities e-learning een aanbevolen leervorm is. Als afronding wordt ingezoomd op de LiZA flyer voorjaar 2018 en de mogelijkheden met betrekking tot permanente vorming.

Professionele kansen binnen de LiZa samenwerking

Sandra Martin & Kurt Surmont

De werkgroep “professionalisering” wenst professionals hun persoonlijkheid, talenten en passie verder te laten ontwikkelen. Om richting te geven aan deze professionalisering binnen LiZa zetten we in op verbinding, interactie en afstemming tussen praktijk, onderwijs en onderzoek.

Zet je mee aan tafel met “Walt Disney” en ervaar hoe jouw creativiteit en ideeën werkelijkheid worden.

Inschrijving

Gelieve u voor 1 maart 2018 in te schrijven en aan te duiden in functie van uw interesse welke thema’s u wenst te volgen.
Er is geen inschrijvingsgeld verschuldigd.

U kan zich hier inschrijven.

Download de flyer.

© 2022 LiZa - Limburgse Zorgacademie - Privacy